2 Ekim 2014 Perşembe

Sakızın Faydası İle Sağlık Kazanın

Konsantrasyon artıran ve odaklanmayı sağlayan sakızın faydası elbet bu iki özellikle sınırlı değil. Sakız, aynı zamanda öğrenme, hafızada tutma ve hatırlama işlevlerini de beraberinde insana kazandıran bir eylem. Sakızın diğer faydaları da var, bu faydalar ise;
Sakızın Faydası İle Sağlık Kazanın
Sakızın Faydası İle Sağlık Kazanın
Oyalanmanızı sağlayarak sigarayı bırakmaya yardımcı olur. Pek çok sigara bırakmak isteyen kişi, ilk önce sakıza başvuruyor. Bu boş bir inanış değil, bilimsel olarak da ispatlanmış bir gerçek.

Sakızın Faydası İle Sağlık Kazanın
Sakızın Faydası İle Sağlık Kazanın

Sakızın Faydası: Kilo Verin

Kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olan sakızla birlikte daha az atıştırdığınız görebilirsiniz. Ayrıca sakız çiğnemek bir çeşit egzersizdir ve çene ekleminin çalışmasını sağlayarak kasların gevşemesine olanak yaratır.
Sakızın faydası yukarıda saydıklarımızla bitmiyor. Ara öğünden üç saat önce on beşer dakikalık saat başı yapılacak sakız çiğneme, sizlere otuz altı daha az kalori kazancı demektir. Örneğin, yüz kırk kalorilik çikolata yerine iki parça yirmi kalorilik sakız çiğneme yüz yirmi kalori kazancı sağlıyor.
Yapılan araştırmayı kamuoyu ile paylaşan uzmanlar, üç saat sakız çiğnemenin 11 kalori yaktığını hesaplamış. Yine yapılan bir başka araştırma da sakızın gerginliği aldığı yönünde.
Dişlere de sakızın faydası bulunuyor. Salgılanan tükürük dişlerin çürümesine engel oluyor. Yemek artıklarını temizlemesi bir yana, şekersiz ya da tatlandırıcı bulunan sakızlar daha sağlıklı.
Bulduğunuz her ortamda sakız çiğneyerek stresinizi azaltabilirsiniz. Bedensel, ruhsal ve psikolojik faydası olan bir sakızla sağlığınıza daha da çok önem verebilir, bunu bir alışkanlığa çevirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: