2 Ekim 2014 Perşembe

Evlenen Kişiler Neden Kilo Alıyor

Bazı insanlar yaptıkları evlilik sonrasında kilo alırlar. Bunun nedeni kimi zaman vaktinde yenene yemek olarak görülse de evlilik insanlarda vücut endeksinin artmasına neden olur. Ancak temel nedenlerin başında beslenme düzeni gelmektedir. Hatta günümüzde evlilikleri sonrası kilo alan kişilerde “ Evlilik Yaramış” ifadeleri yaygın olarak kullanılmaktadır.
Evlenen Kişiler Neden Kilo Alıyor
Evlenen Kişiler Neden Kilo Alıyor
Evlilik dönemi insanlar tek başlarına veya öğrenci olarak yaşadıkları zamanlarda düzenli bir yemek alışkanlıkları bulunmamakta idi, ancak evlilik sonrası bu durum tam tersine dönmektedir.  Evli insanların genelinde
yemek sofrasında uzun akşam yemekleri ve sonrasında gece atıştırmalıkları ile zaman doldurmaktadırlar, ayrıca psikolojik olarak yaşanan kafa rahatlığı da insanların yemeğe düşmesine ve kilo almasına olanak sağlamaktadır.

Düzenli Beslenme, Psikolojik Rahatlık İle Sırada

Evlenen insanlar nasıl olsa evlendim mantığının oluşması nedeniyle kendisine gösterdiği ilgiyi bırakarak serbest bir yaşam tarzını benimsemektedirler. Evlilik dönemi öncesi karşı cinse göre yaşam tarzı belirleyen insanlar yediklerine ve giydiklerin oldukça önem veriyorlardı. Ancak bu durum evlilik sonrası özen ve itinan yerini boş vermişlik almaktadır. Evli insanın çevredeki birçok insanın bakışlarına aldırış etmeden yaşamlarını sürdürmektedir.
Evlenenler neden kilo alıyor
Evlenenler neden kilo alıyor
Evli eşler için kolay olan bir durum var ise o da çiftlerin birbirine verdikleri destek ile zayıflayabilmeleridir. Eşlerin birbirine destek olması zayıflama konusunda motavisyon sağlanması ortaya çıkarır, bu daha eşlerin kolaylıkla kilo alıp vermesini sağlar. Bu durum evli eşler arasında pozitif algının oluşmasını sağlayarak hem birlikteliği hem de birlikte bir şeyler başarabilme duygusunu sağlamaktadır.

Hiç yorum yok: