2 Ekim 2014 Perşembe

Bunlar Orucu Bozmaz

İnsanlarımızın ramazan aylarında kafasından geçen soruların başında geliyor. Bazı şeyler orucu bozar mı? Ramazan ve oruç hakkında herkesin bir şeyler söylediği günümüzde doğru bilgiyi öğrenmek istiyorsanız yazımızı dikkatlice okumalısınız.
Bunlar Orucu Bozmaz
Bunlar Orucu Bozmaz

Bunlar Orucu Bozmaz Dediğimiz Şeyler

Ağzınızı çalkalamak, dişleri fırçalamak ve ruj sürmek gibi olaylar orucu bozmaz. Tabi bunların yapılış şekli de çok önemlidir. Günümüzde ağız çalkalamak önerilmemektedir. Nedeni ise ağız çalkayayım diye boğazınızdan su damlası geçmesi orucunuzu bozacaktır. İleri derecede susuzluk var ise bu işlemi yapabilirsiniz. Bunu da dikkatlice yapmanız önerilmektedir. Saç boyamada ve ruj sürmede
bir sorun çıkmamaktadır. Günümüzde insanlarımız tarafından yanlış bilinen şeylerin başında gelmektedir. Ruj süren insan oruç tutmamalıdır ya da saç boyayan insan oruç tutmamalıdır gibi ön yargılar oluşmaktadır. Bunları ortadan kaldırmalıyız. Orucun bozulması için vücudumuzdan içeri herhangi bir şeyin giriş yapmaması gerekmektedir. Oruçu düzgün bir şekilde tutmak istiyorsanız dikkatli bir şekilde davranmak zorundasınız. Akan gözyaşınız bile bir anda vücudunuzdan içeri kaçıp orucunuzun bozulmasına sebep olabilir.
Bunlar Orucu Bozmaz
Bunlar Orucu Bozmaz
Vücudumuzun bir yerinin kanaması ve ya kusmak gibi doğal şeylerin orucu bozmadığını belirtmek gerekir. Günümüzde yanlış bildiğimiz bu olayların dışarıdan içeri girmediğini bilmemiz gerekiyor. Bu sebeple sizin elinizde olmayan istem dışı olayların orucunuzu bozmadığını bilip ona göre hareket etmeniz gerekmektedir. Duş almak ve denize girmekte aynı ağız çalkalamak gibi önerilmese de vücudunuzun içersine bir su damlası kaçmadığı sürece engel teşkil etmemektedir. Bu sayede bazı aktivitelerden uzak kalmadan dikkatli bir şekilde orucunuzu tutabilirsiniz.

Hiç yorum yok: