6 Ekim 2007 Cumartesi

Google Neden Orjinal Makalelere ve içeriğe Önem Verir?


Merhaba değerli webmaster arkadaşlarım.Bugünkü makalemde her yerde bahsettiğimiz orjinal içeriği biraz açacağız.Ve neden bu konuda hassas davranıyor google bunu öğreneceğiz.

Bundan önceki makalelerimdede bahsettiğim gibi google orjinal yazılmış sitelere ilgi gösterip değer veriyor.


Peki Neden Orjinal ?

İnternette bir makale onlarca defa kopyalanıyor.Ve google bu kopya siteleri üst sıralara çıkarmıyor.Neden diye sorarsanız zaten bu makale bir kere yazılmış ve orjinali benim arşivimde var diyor.Bunları ben neden indexleyip üst sıralara çıkartayım diyor.Şimdi hayattan bir örnek vereceğim size.

Şimdi bir gün markete gittiniz 1 kilo patates aldınız sonra yine gittiniz ve aynı şeyi tekrar aldınız yine gittiniz aynı şeyi tekrar aldınız diyelim.Bu işlem günlerce böyle devam etse.Ve siz hergün patates ve ekmekten başka birşey yemeseniz.Ne olur? Bıkarsınız değilmi.Bıkarsınız ve monoton bir hayat yaşamış olursunuz.

İşte google-botlarında yaşamı böyledir.Daima yeni ve arşivlerinde daha önce arşivlemedikleri yeni bilgileri ararlar.İnternetten Para Kazanma diye google'da bir aratın, bu konu hakkında internette onlarca makale var.Ve çoğu türk internet kullanıcısı zaten %90 olarak kopyalıyor.Şimdi ilk bir makale yazıldı google'da bu konu hakkında ve google bunu indexledi.Sonradan bu site bu kelimede ilk sırada yer aldı diyelim.Diğer lamer webmasterlar bu içerikleri kopyaladı ve 10-15 sitedede bu içerik kopya olarak oluştu diyelim.Şimdi google bunlar arasında ayrım yapmazsa ne olur sizce ? Şu olur; İnternetten Para Kazanma Kelimesinde google'da arama yapıldığı zaman ilk sırada orjinal site ve sonraki sıralarda kopya içerik kullanan bu siteler ardı ardına sergilenecek.Hangi arama motoru kullanıcısı aynı içeriği arama sonuçlarında ardı ardına görmek ister sizce.

İşte Mantık burda yatıyor.Bunun için google ilk olan ve benzeri olmayan içerikleri üst sıralara alıyor.Ve aramalarda farklı yerlerden aldığı farklı şeyleri sergileme isteği mantığıyla sıralıyor.Çünkü google şunu düşünüyor."Bir konu üzerine farklı farklı düşünceyle yazılmış şeyleri sergilemeliyim" diyor.Ki buda arama sonuçlarındaki aynı konu üzerine düşünülen farklı düşünceleri ve yaklaşımları bulmamızı sağlıyor.İyi günler dilerim.





Hiç yorum yok: