20 Eylül 2007 Perşembe

AdSense'de Çok Önemli Bir Kazanç İpucu !!!

Merhaba arkadaşlar bugün okuduğum bir kaynağa göre çok önemli bir ipucu aldım.

Ziyaretçilerinizi AdSense reklamı yayınladığınız sitenizde ne kadar uzun tutarsanız o kadar fazla kazanacağını biliyormuydunuz?

yada

AdSense reklamları her sitenize giren ziyaretçinin Mouse hareketlerini ve tıklamalarını takip ettiğini biliyormuydunuz?

Evet arkadaşlar yukarıdaki yazılmış bu iki seçenekte geçerli.Yani sayfanıza bir ziyaretçi geldiği zaman sitenizde ne kadar çok fazla dolaşıp kalırsa ve reklamlarınıza tıklarsa kazancınız için o kadar iyi oluyor.Ve hesabınıza bir + puan olmuş oluyor.Yani ister inanın ister inanmayın google adsense reklamları ve google algoritması sitenize gelen kişinin hareketlerini bile kaydediyor.

Mesela bazı webmasterlarımız sitesine pop-up ziyaretçi yolluyor ve reklamlarına tıklıyor.Kazancındada fazla birşey göremiyor.Bir ziyaretçi siteye gelip sitede fazla kalmadan reklamlara tıklayıp gidiyorsa bu durum google'da şüphe yaratmasına yol açıyor.Ama ziyaretçi gelip site içeriğinde biraz dolaştıktan sonra ve sitede uzun süre kaldıktan sonra reklamlara tıklıyorsa bu durum google'da "ziyaretçi site için gelmiş reklamlar için gelmemiş" hissi uyandırıyor.Ve kazanç kat kat oluyor.

AdSense reklamları her bir ziyaretçi için bir session açıyor ve hareketleri takib ediyor.Yani artık google'ın bu reklam algoritması gün geçtikçe insan beynindende daha iyi düşünmeye başlıyor.

Sonuçta sitemizde ziyaretçileri ne kadar uzun tutabilirsek o kadar kazancımız artıyor.



parakazanmakeyfi.blogspot.com

Hiç yorum yok: