28 Ağustos 2007 Salı

eBGBM (eCPM) tam olarak nedir?

Adsense raporlarını incelediğimizde görebildiğimiz değişik kısaltmalar var ve eminimki pek çoğumuz bundan habersiziz. İyi bir adsense kullanıcısı olmak için okumak, öğrenmek ve uygulamak şart!

Açılımı, “Etkili Bin Gösterim Başı Maliyet“ olan eBGBM (eCPM), AdSense raporlarınızda listelenmektedir.


Peki, eBGBM’nin nasıl hesaplandığını hiç merak ettiniz mi? eBGBM, toplam kazançlarınızın bin gösterim sayısına bölünmesiyle hesaplanır. eBGBM sonuçlarını kullanarak, farklı reklam birimlerinizin performansını karşılaştırabilirsiniz.



Peki ya sayfanız yeterince sayfa gösterimi almıyorsa..?
Bu durumda da eBGBM’yi, reklam performansınızı ölçmek için kullanabilirsiniz.

Örneğin, adları “Mavi Gökdelen” ve “Kırmızı Dikdörtgen” olan iki ayrı özel kanalınızın olduğunu farz edin. Bu iki kanalın performanslarını karşılaştırmak için bir test yaptığımızda, “Mavi Gökdelen” kanalının 370 sayfa gösterimi aldığını ve toplam kazançlarının 1.48$ olduğunu varsayın. Aynı dönem içinde, “Kırmızı Dikdörtgen” kanalının ise 187 gösterimle toplam kazançlarının 0.97$ olduğunu varsayın.Bu durumda, hangi özel kanalın daha iyi performans sağladığını bulabilmek için, 1000 gösterime denk gelen eBGBM hesaplanır. Bu örnekte olduğu gibi, eBGBM mavi gökdelen için 4.00$ iken, kırmızı gökdelen için bu miktar 5.18$’dir.
Sonuç olarak; mavi gökdelen için 1000 gösterimde yaklaşık 4.00$ , kırmızı gökdelen için 1000 gösterimde yaklaşık 5.18$ kazanılır. Bu örnekten yola çıkarak, gösterim başına daha fazla kazanç sağlayacağınızdan dolayı kırmızı dikdörtgeni kullanmanız sizin için daha faydalı

Hiç yorum yok: