2 Kasım 2007 Cuma

Doğru Reklam Birimini Kullanmak-Bölüm 4

Sitenize en uygun reklam biçimini seçmeye yönelik serideki sonuncu tasarım tarzı olan dört numaralı tasarım tarzı hakkında konuşmanın zamanı geldi. Hatırlamayanlar için, aşağıdaki resim yardımcı olabilir:


Yukarıda görüntülenen tasarım çok fazla görüntülenen bir tasarım değildir. Çoğunlukla sağ taraftaki alan ikincil düzeydeki metinler, diğer konular ve ilginç bağlantılar için kullanılır.

Bu, mevcut serinin dördüncü ve sonuncu mesajı olmakla birlikte yukarıdaki resimde kırmızı metinlerin reklamları gri metinleri ise metin ve ayrı ayrı resimleri temsil ettiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu tasarım tarzı 2 numaralı tasarımda yer değişikliği yapılmasından oluşmaktadır. Geçen haftanın ipuçlarından faydalanmak da mümkündür. Bu standart blog biçimi olup 1 ve 2 numaralı ipuçları, bu türden kişisel sayfalara sahip çeşitli kullanıcılara yardımcı olacaktır. Birincisinde, sayfanın başlığı veya logosunun hemen altında bir "Büyük Afiş" (728 x 90) yerleştirilmesi önerilmektedir. Diğerinde ise, sağ tarafa bir "Büyük gökdelen" (160 x 600) yerleştirilmektedir. Bunlar, içeriği resimler ve grafiklerle zenginleştirmek isteyenler için en basit önerilerdir.

Şimdi de AdSense reklamlarını site içeriği ile harmanlamak isteyenler için ipuçlarına geçelim. 3 numaralı ipucunda, sağ taraftaki bir "Gökdelen" biriminin (120 x 600) yanı sıra metnin üst sol köşesinde bir "Büyük Dikdörtgen" (336 x 280) veya bir "Orta boy dikdörtgen" (300 x 250) yer almaktadır. Bu şekilde bir yerleşim ile reklam birimleri ana metinden ayırt edilir ve site içeriğini okuyan kullanıcıların dikkatini çeker.


Serinin son ipucu çok daha yaygındır ancak mükemmel geri dönüşler ortaya çıkartabilir. Biri sayfanın üst kısmındaki bir "Büyük Afiş" (728 x 90), biri de sağ taraftaki bir "Büyük gökdelen" (160 x 600) olmak üzere iki reklam birimi bulunmaktadır. Bu şekilde içeriğinizi çevreleyen reklam birimleri kullanıcılarınızın ilgisini çekecektir.

Bu ipuçlarını diğer yayıncılarla tartışmak ve kendi sitelerinde ne kullandıklarını öğrenmek için AdSense Yardım Forumumuzu ziyaret etmenizi öneririm. Gelecek hafta yeni optimizasyon ipuçları ile igili mesajlarımızı sakın kaçırmayın.


Daniel Silva - AdSense Publisher Support

Hiç yorum yok: