8 Ekim 2007 Pazartesi

Dünyanın en iyi blogcularından biri olmak isteyenlere

1-Güzel bir tema kullanın.
-Blogunuza gelen ziyaretçilerin hoşuna gidecek özelliği ve kullanımı kolay sorunsuz bir tema kullanın.Kullanışlı olması ziyaretçinin istediği şeyi anında bulmasına yarar böylece ziyaretçiyi blogunuzda daha uzun süre tutabilirsiniz.

2-Yorumları açın.
-Blogunuzdaki konulara ziyaretçilerin yorum yapabilmeleri için yorum ekleme özelliğini aktif tutun.Burada dikkat etmeniz gereken şey ziyaretçilerinizin kolaylıkla yorum eklemesini sağlamaktır.Asla yorum eklemek için üye olmalarını istemeyin ve yorum eklemek için dolambaçlı yollardan geçmelerine sebep olmayın.Kelime doğrulama özelliğini eğer kapatabiliyorsanız mutlaka kapatın.Kelime doğrulama işlemini geçemeyen ziyaretçi bi dahaki sefere yorumunu yazmak istemeyebilir.

3-İlgi çekici olun.
-Ziyaretçileriniz ben bu blogda şu şu şu sebepten dolayı varım, bu blogu şu sebepten dolayı seviyorum diyebilsin.Diyebilsin ki farkınız ortaya çıkabilsin..

4-Yorumlara cevap verin.
-Birisi blogunuzdaki konulara yorum yazınca eğer gerekiyorsa ona cevap vermekten kaçınmayın.Bu blogunuzu ve ziyaretçilerinizi ne kadar düşündüğünüzü ve bu işte ne kadar ciddi olduğunuzu gösterir.

5-Büyük blogcuların bloglarına göz atın.
-Çeşitli yollardan geçip blog dünyasında nam salmış yazılarına yorumlar yağan blogcuların bloglarını takip edin.Bunun için RSS en iyi seçenektir..Unutmayın zirveye çıkarken onlardan öğreneceğiniz çok şey var.Onların tavsiyelerine kulak asın.Blog konusunda yaşadıkları tecrübeleri okuyarak yapılan hataları görüp zirveye merdivenlerden yürümek yerine asansörle çıkabilirsiniz..

6-Blog servislerine üye olun.
-Kendilerini sizin blogunuzun tanıtımını yapmaya adamış blog servislerine, örneğin Blograzzi ye blogunuzu kayıt edin.1-2 hafta içinde oralardan blogunuza ciddi bir ziyaretçi geldiğini göreceksiniz.

7-Farklı olun.
-Blog konusunda diğer blogculardan farklı olun.Farklı temalar kullanın, farklı yazılar yazın, farklı yenilikler yapın.. Ziyaretçiler blogunuza girdiğinde biz bu konuyu başka yerlerde görmüştük deyip blogunuzdan ayrılmasınlar.Herkesin heryerde görebileceği yazılar yazmayın farklı olun kişisel yazılar yazın.Kişisel yazılar yazın ki aynı içeriklerden sıkılan ziyaretçi farklı yazılar aradığında sizi bulsun..

8-Susmayın, sustukça sıra size gelecek :)
Haklı olduğunuz konuları blogunuzda tartışmaktan korkmayın.Eğer reklam vereninizden bile şikayetçiyseniz bunu blogunuzda tatlı bir dille, kimseye hakaret etmeden, kimseyi küçük düşürücü cümleler kullanmadan yazın.Bu hem hakkınızı aramaya hemde ziyaretçilerin gözünde + puan kazanmaya yarar..

9-Alıntı olduğunu belirtin.
-Öncelikle belirtmek istediğim nokta hiçbir yazıyı direk kopyalayıp blogunuzda yayınlamayın.
-Diğer bir nokta ise alıntı yazıların alıntı olduklarını mutlaka belirtin.Fikir hırsızı olmayın.Aklınızı sizin vakit ayırarak yazdığınız bir yazıyı birilerinin kendi sitelerinde kendileri yazmış gibi göstermeleri gelsin.Bu sizin için çok kötü olurdu gerçekten.Ayrıca alıntı yazılarda konu içine mutlaka bir iki kelimede olsa kendi fikirlerinizi yazın.

10-Ciddi olun.
-Yazdığınız yazılarda ve yorumlara verdiğiniz yanıtlarda gerekmedikçe laubali cümleler kurmayın.Blogunuzda bu yazınızı okuyanlar sizi ilk defa görmüş olabilirler…

11-İletişime geçin.
-Diğer blog sahipleriyle mail veya msn yolu ile iletişime geçin.Bloglama konusunda kafanıza takılanları onlara sorun, size mutlaka cevap vereceklerdir, eğer verecek cevapları yoksa sizi sorunuza cevap bulabileceğiniz yerlere yönlendirmekten zevk duyarlar..

12-Diğer bloglara yorum yapın.
-Büyük blog yazarlarının bloglarına yorumlar yapın.Eğer yaptığınız yorum gerçekten birilerinin işine yaradıysa o kişiler sizin blogunuza akın ederler..

13-Blogunuzu güncel tutun.
-Eğer ziyaretçilerinizin kalıcı olmalarını isterseniz blogunuza mutlaka en az 3 günde 1-2 tane yazı gönderin..Böylece hem arama motorlarının botları sitenize daha çok uğrar pagerankınız ve indexlenen sayfalarınız artar hemde ziyaretçilerin devamlılığını sağlar.Ayrıca her 6-7 ayda bir blogunuzun temasını değiştirin.Ziyaretçiler farklı şeyler görmeye bayılırlar..

14-Nostaljik olun.
-Blogunuzda nostalji yapın.Mesela bugün blogunuzu açmanızın 1. Yılıysa blogunuzda bundan bahsedip blogunuzda ilk yazdığınız yazıyı ziyaretçilere aktarın.Eğer bugün blogunuzun yıldönümüyse bir nereden nereye yazısı yazmak iyi olur..

15-Ziyaretçilerinize destek olun.
-Ziyaretçilerinizin size sordukları sorulara gereken cevapları mutlaka verin.Sizin bu işte ne kadar ciddi olduğunuzu görürler ve blogunuzu sık sık ziyaret ederler.Ayrıca bazı sitelerde yeri gelmişken sizin blogunuzdan ve sizden bahsedip ziyaretçi sayınızı ve size ilgi duyan, sizi takip edenlerin sayısını aşırı derecede katlarlar..

16-Amatör ruhunuzu koruyun.
-Ne kadar profesyonel bir blogcu olursanız olun her zaman amatör ruhunuzu korumaya dikkat edin.Unutmayın blogunuzun ziyaretçileri sizin kadar bilgili olmayabilirler..

17-Ziyaretçilerinizi ziyaret edin.
-Nasıl olacak o derseniz hemen anlatayım:Blogunuza yorum yapan kişilerin çoğunun bir kişisel sitesi olduğunuz düşünürsek onlar muhakkakki blogunuza yaptıkları yorumlarda kendi sitelerininde olduğunu size aktarırlar.Onların sitelerine girmekten kaçınmayın ve mümkünse onların sitelerindeki konulara yorum yapın.Bu size hem yeni ziyaretçi kazandıracak hem eski ziyaretçilerin sizi tekrar bulmasını sağlayacak hemde görüş ufkunuza katkı sağlayacaktır.

18-Blogunuza resim veya karikatür koyun.
-Bazen anlatmanız gerekenlere kelimeler yetmez.O zaman bir resimle konu içeriğinizi destekleyin..

19-Ekip üyeleri edinin.
-Eğer kullandığınız blog altyapısı destekliyorsa kendinize bikaç tane ekip üyesi bulun.

20-Ziyaretçiye oynayın.
-Blogunuzdaki yazılarla her zaman reklam veren yerine ziyaretçiye oynayın.Yani reklamlar için konu açmak yerine ziyaretçilerinizin işine yarayan konular açın.Reklamlardan daha fazla gelir elde ettiğinizi ve daha çok ziyaretçi kazandığınızı göreceksiniz.1 taşla 2 kuş böyle vuruluyor işte..

21-Link takası yapın.
-Blogunuzun içeriğiyle ilgili olan diğer bloglarla link takası yapın.

22-Rapor tutun.
Blogunuza gelen ziyaretçi hangi site üzerinden geliyor, en çok ziyaretçi hangi zamanda gelmiş, ziyaretçiler en çok hangi konunuzla ilgilenmiş vs. gibi bilgileri öğrenmek büyük blogcu olmak için gereken en önemli şartlardan biridir.Büyük blogcular hedef kitlelerini bilirler.Bu raporları nasıl tutacağınıza gelince benim önerim ziyaretçinin herşeyini en küçük noktasına kadar gösteren extremetracking servisi.Bu servisleri internette biraz araştırıp bulabilirsiniz..Tutacağınız bu istatiskik raporu ileride çok işinize yarayacaktır.Ayrıca reklam verenlerin butip raporları baz alabildiğide oluyor..

23-Dinlenin.
Blog yazarken eğer gerçekten çok yorulduğunuzu hissediyorsanız yazmayı bırakarak kendinize biraz zaman ayırın ve dinlenin.Bu sizi yorgunken saçma sapan kelimelerle, anlamsız cümlelerle konu yazmanızı biraz engeller..

24-Siz bu işi bırakın.
-Tüm bu anlattıklarımı yaptığınız halde ve 8-9 ay geçtiği halde blogunuz yine ilk zamanki gibiyse, ziyaretçi ve hit sayınız yaklaşık olarak aynıysa blog yazmayı bırakın.Çünkü siz bu işin adamı değilsiniz...

Hiç yorum yok: