14 Eylül 2007 Cuma

İzin verilen Siteler Listesi

AdSense yayıncılarının reklam kodlarının çalınmasından ve program kurallarımıza uymayan sitelere yerleştirilmesinden dolayı yaptıkları tüm şikayetleri değerlendirdik. Reklam kodunuz üzerinde sizin daha fazla kontrol sahibi olmanız ve reklam kodunuzu sizin izniniz olmadan kullanılmasını önlemek için İzin verilen Site listesi adlı yeni bir özelliği hesabınıza ekledik.

İzin verilen siteler listesi’ne AdSense kurulumu sekmesinin hemen altına, İzin verilen siteler’e tıkladığınızda erişebilirsiniz. Bu özellik ile reklamlarınızın görünmesini istediğiniz URL’leri kolayca belirleyip listeleyebilirsiniz. Bu listede olmayan sitelerde reklam kodunuzu kullanılarak reklamlarınız gözükmeye devam edebilir. Ancak, bu yeni özellik sayesinde sadece sizin oluşturduğunuz listedeki siteler için yapılan gösterimler ve tıklamalar raporlarınıza yansır ve kaydedilir. İzin verilen siteler listesine eklenmemiş ve reklam kodunuz ile reklam gösterimine devam eden siteler için reklamverenlerden ödeme alınmaz. Bu şekilde, sizin izniniz olmadan reklam kodunuzu kullanan herhangi bir site sahibi sizin için bir risk teşkil etmez.

Hesap ayarlarınızı değiştirip bu özelliği kullanmak size bağlıdır. Eğer izin verilen siteler listesi oluşturmak istemiyorsanız, hesabınızdaki ayarları değiştirmenize gerek yoktur.

Eğer bu özellikten yararlanmak isterseniz, İzin verilen Site listesi oluşturmak için AdSense Kurulumu Sekmesine gidin. Buradan, izin verilen siteler alt-sekmesinden hesabımda sadece belli sitelerin reklamları göstermesine izin ver düğmesini işaretleyin. Kendi istediğiniz sitelerinizin URL’lerini bu bölüme girebilirsiniz. Lütfen, reklam kodunuzu eklediğiniz yeni siteleriniz ile bu listeyi güncellemeyi unutmayın!

Bu mesaj hakkındaki görüşlerinizi AdSense Yardım Forumu'nda belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok: