28 Ağustos 2007 Salı

Google reklamları web siteme nasıl hedefliyor?

Google reklamlarını göstermek istediğiniz web sayfalarınız için gereken AdSense HTML reklam kodunu sayfalarınıza yerleştirmeniz yeterlidir. İçerik sayfalarınıza en uygun Google reklamlarını getirmek için Google arama ve sayfa sıralama teknolojilerini kullanmayı bize bırakın.
Web sayfalarınızın içeriğini anlamada basit anahtar kelime eşlemenin çok ötesinde olduğumuzu belirtmeliyiz. Anahtar kelime analizi, kelime sıklığı, font boyutu ve genel link yapısı gibi etkenler sayesinde bir sayfanın ne hakkında olduğunu anlayabilir ve sayfanıza doğru Google reklamlarını sağlayabiliriz.
Ayrıca, Google reklamcılarının AdSense ağındak, reklamlarını göstermek istedikleri siteleri seçme imkanını veren site-hedefli reklamcılık seçeneğini de sunmaktadır. Böyle reklamlarda anahtar kelime hedeflemesi kullanılmaz, sonuç-odaklı kitleye ulaşmak isteyen reklamcıların istedikleri sitelere yönelmeleri sağlanır.
Teknolojimiz ayrıca sayfanızın temel dilini belirleyebilir. İçeriğiniz programımız tarafından desteklenen dillerden birinde ise AdSense içeriğinize uygun dildeki reklamları hedefleyecektir. Buna ek olarak Google reklamları ziyaretçinizin bulunduğu yere göre coğrafi hedeflenir.

Hiç yorum yok: