28 Ağustos 2007 Salı

Adsense Hesap Bilgilerini Düzenleme

Evet artık Google hesabımız hazır ve para kazanmaya başladık. Aşağıdaki adımları takip ederek Google'a paramızı nasıl alacağımızı bildirelim.


Goole Adsense sayfasının üstünden Hesabım linkini tıklatın. Karşınıza bilgilerinizin yer aldığı sayfa gelecektir. Bu bilgiler zaten sizin bilgileriniz olduğundan burada sadece Ödeme Ayrıntıları başlığını düzenleyeceğiz Ödeme Ayrıntıları seçeneğinin hemen yanında yer alan düzenle linkine basalım. Karşınıza paranızı nasıl alacağınızı soran sayfa gelecektir. Paranızı çekle, hızlı çekle ve EFT ile alabilirsiniz. Ben sizlere EFT yi tavsiye ediyorum. Çünkü çek bozdurmak zor.

EFT şıkkının altındaki Yeni bir banka hesabı ekleyin şıkkını seçerek devam tuşuna bastığınızda karşınıza Banka Hesap Bilgileriniz çıkacak. Burada sizin isminiz otomatik olarak çıkacaktır, altındaki Hesap Rumuzu hanesine istediğiniz ismi "Benim hesap" "Paracıklar" gibi herhangi bir ismi verebilirsiniz.

Banka olarak açılır listeden hesabınızın bulunduğu bankayı seçin. Hemen arkasından da hesabınızın bulunduğu şubeyi seçin. Hesap numarası hanesine ise size ait olan ve EFT nin gelmesini istediğiniz hesap numaranızı girerek devam tuşuna basın.Artık EFT bilgilerinizi Google'a bildirmiş bulunuyoruz. Bir süre sonra bu hesabınıza Google'dan (BFS Finance Limited ) cüzi bir miktar deneme EFT si gönderilecektir. Gelen bu miktarı Google Adsense hesabınızda hesap bilgilerime girerek doğrulama yaptıktan sonra artık paranız bu hesaba yatacaktır.

Google'dan para alabilmeniz için gereken adımlardan biri de vergi bilgilerinizi Google'ya göndermektir. (Diğer adımlar; EFT hesabını doğrulamak, 100 doları geçmek, Pin numarasını girmek.) EFT hesabını doğrulamayı bir önceki paragrafta izah ettik. Vergi bilgilerinizi ise; Adsense hesabınıza girdikten sonra, Hesabım sekmesinin altında bulunan Vergi Bilgileri linkinden gönderiyoruz. Vergi bilgileri linkine tıkladıktan sonra karşımıza Vergi bilgilerinizi şimdi gönderin butonu çıkacaktır. Bu butonu tıklayarak gelen sorulara Hayır cevabı verin. En sonunda Devam deyin. Karşınıza çıkan metnin en altındaki bölüme adınızı ve soyadınızı yazarak Gönder tuşuna basın. Bu kadar =)

Pin numarası ise; hesabınızdaki para 50 doları geçtikten sonra adresinize (postayla) gönderiliyor. Bu zarfın içindeki pin numarasını Hesabım sekmesi altından giriyoruz.

Hiç yorum yok: